tér

Güell park – A piactér

A park közepén található egy nagyobb tér, melyet körben mozaikból kirakott padok tarkítanak. Sajnos ez a képen nem nagyon látszik a sok üldögélőtől. A tér egyébként javarész oszlopokon áll, mely oszlopokról azt kell tudni, hogy a közepük lyukas, és elvezetik a téren összegyűlt vizet egy föld alatt víztárolóba, ahonnan az egész parkot locsolják.Güell park - A piactér

Güell park – Gaudí fantáziája elképesztő

Güell park - Gaudí fantáziája elképesztő

Güell Park – Elképesztő oszlopok

Güell Park - Elképesztő oszlopok

A Güell park

Na a Güell parkot tényleg senki ne hagyja ki, aki Barcelonában jár! Ez egy 17 hektáros városi park, 1900-1913-ig építették Antoni Gaudí tervezésében. Eredetileg egy kertvárosi városrész akart lenni, de aztán egy csodálatos park lett belőle, pálmafákkal, virágokkal, különleges épületekkel, szobrokkal, oszlopokkal. Nehéz leírni, meg kell nézni! A belépés ingyenes.

A Güell park

Plaza Real

A Plaza Real egy klasszicista jellegű nagyobb tér pálmafákkal, szökőkútakkal, és átriumokkal az oldalaiban. Ha a La Ramblán haladunk befelé a hátunk mögött hagyva a kikötőt és a Kolombusz szobrot, néhány sarok után jobbra kell betérnünk egy sétállóutcán, hogy ide jussunk. A képen jól látszik a Három Grácia szökőkút és Gaudí kovácsoltvasból készült lámpáiból egy.